088-3990099

BEVEILIGINGSTECHNIEK

Betrouwbaar Beveiligd

Of het nu gaat om brandveiligheid, inbraakbeveiliging, videobewaking of toegangscontrole: volledige veiligheid is altijd maatwerk. Dat begint bij een advies dat is afgestemd op uw situatie en risico. U kunt op ons vertrouwen als betrokken partner met een klantgerichte dienstverlening, hoogwaardige producten en gekwalificeerd personeel. Daarnaast zijn we:

CCV erkend brandbeveiligingsbedrijf voor het onderhouden van gecertificeerde brandmeldinstallaties;

VEB erkend beveiligingsbedrijf, wij hanteren strenge kwaliteitseisen en kunnen geleverde alarminstallaties voorzien van een kwaliteitsdocument dat voldoet aan de eisen die verzekeraars stellen.

Branddetectie

Brandveiligheid en brandmeldinstallaties

Schouten Techniekgroep beschikt over een brede expertise en jarenlange ervaring op het gebied van brandveiligheid. Wij verzorgen het totale pakket: van ontwerp volgens een Programma van Eisen, tot installatie, inbedrijfstelling, onderhoud en certificering. De Europese en Nederlandse normen en regels zijn daarbij leidend. Ook de communicatie met derden (opdrachtgever, brandweer en/of verzekeraar) nemen wij voor onze rekening. Hierdoor heeft u slechts één aanspreekpunt en dat scheelt aanzienlijk in kosten en tijd.

Schouten Techniekgroep is partner van Siemens en Hertek. Onze technici hebben een compleet opleidingsprogramma doorlopen en hebben directe toegang tot uitgebreide product- en technische ondersteuning op het gebied van brandveiligheid.

Ontruimingsalarminstallaties

Bij brand of andere calamiteiten, is het belangrijk dat iedereen het gebouw zo snel mogelijk veilig verlaat. Een ontruimingsalarminstallatie geeft op de juiste manier instructies over vluchtwegen. Dit kan met sirenes, stil alarm (bijvoorbeeld via pagers naar bedrijfshulpverleners) of met gesproken woord door middel van omroepsystemen. In het Bouwbesluit 2012 staat beschreven welke installatie vereist is.

Beheer brandmeldinstallaties

De beheerder van uw brandmeldinstallatie is het eerste aanspreekpunt voor de brandweer en is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud. Hiermee worden ongewenste meldingen en storingen voorkomen.

Trainingen en certificering

Bij oplevering van uw brandmeldinstallatie geven wij op locatie een training aan de verantwoordelijke beheerder(s). Bediening, periodieke controles en preventief onderhoud volgens de NEN-normering komen daarbij aan bod. Beheerders ontvangen na deze training een certificaat waarmee zij aantoonbaar aan de gestelde eisen voldoen.

Wanneer er geen beheerder is aangesteld, kan Schouten Techniekgroep voor u de periodieke controles uitvoeren.

Camerasystemen

Bij het plaatsen van camerasystemen is het belangrijk om vooraf goed na te gaan wat het doel is: het waarnemen, herkennen of het identificeren van personen. Daarnaast houden we rekening met lokale omstandigheden zoals licht en ruimte.

Schouten Techniekgroep geeft advies over passende en betrouwbare oplossingen die voldoen aan uw huidige en toekomstige eisen. Wij leveren IP-camerabewakingssystemen met uitzonderlijke prestaties en een vooruitstrevende beeldkwaliteit. Voor renovatie van bestaande analoge camerasystemen passen wij vaak een Full HD systeem toe. Hierbij kan de bestaande (coax) bekabeling hergebruikt worden. Aanleg van nieuwe netwerkbekabeling is dan ook niet nodig waardoor een aanzienlijke besparing wordt gerealiseerd.

Cameratoezicht en Privacy

Het is van belang dat organisaties zorgvuldig met camerabeelden omgaan. Meer info hierover vindt u op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Live view: 24/7 uw pand in beeld

Met Live View zet u een aantal camera’s in om uw pand in de gaten te houden. De politie kan rechtstreeks meekijken met de camerabeelden en werkt samen met de particuliere meldkamer om de situatie te beoordelen.

(Video-) intercomsystemen

Met een intercomsysteem is het mogelijk om personen te identificeren, voordat er toegang wordt gegeven tot het gebouw. De persoon wordt geïdentificeerd door ‘high quality’ audio en video waarna u via het touchscreen eenvoudig de deur opent. Door de integratie met een toegangscontrolesysteem, kunnen gebruikers ook toegang krijgen met een kaart, tag of pin.

De systemen die Schouten Techniekgroep levert, zijn eenvoudig te installeren en door het stijlvolle design toepasbaar in bijna iedere omgeving. Er is slecht één type kabel nodig om zowel de monitor, het paneel en de controller met elkaar te verbinden. Bovendien wordt er geen geen gebruik gemaakt van aparte coax, voedings- of communicatiekabels, maar kan eenvoudig op het bestaande IP netwerk worden aangesloten. Dat bespaart veel tijd en geld.

Inbraakbeveiliging

Wij verzorgen de inbraakbeveiliging van uw pand met de juiste producten, afgestemd op uw situatie en risico. Onze alarminstallaties bieden uitgebreide mogelijkheden voor het programmeren van zones, gebruikers, tijden en uitgangen, waarmee het systeem op maat gemaakt kan worden. Alarmering gebeurt via een moderne particuliere meldkamer met, indien gewenst of vereist, alarmopvolging door een erkend alarmopvolgingsbedrijf.

Met ons SPC alarmsysteem kunnen wij aanpassingen en controles veelal remote uitvoeren. Wel zo makkelijk en het bespaart u tijd en kosten.

Effectieve inbraakbeveiliging is overigens niet uitsluitend een kwestie van techniek. Bij Schouten Techniekgroep nemen we daarom ook organisatorische en bouwkundige voorzieningen in ons advies mee.

Inbraakrisico meten met VRKI

Goede beveiligingsmaatregelen kunnen veel ellende voorkomen of beperken. Maar welke maatregelen zijn het meest geschikt? Dat hangt onder andere af van het inbraakrisico en uw persoonlijke wensen. Als VEB erkend Beveiligingsbedrijf gebruiken wij de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) voor bedrijven of woningen. Een methode die gebruikt wordt door de erkende beveiligingsbedrijven en verzekeraars waarmee het inbraakrisico van een pand meetbaar gemaakt wordt en vervolgens bepaald kan worden welke maatregelen nodig zijn om inbraak te bemoeilijken.

Als beveiligingsmaatregelen volgens de VRKI zijn uitgevoerd, verstrekken wij een certificaat of een opleveringsbewijs. Daarmee kunt u aantonen dat de juiste beveiliging is aangebracht. Verzekeraars vragen bij het bepalen van de verzekeringspremie in veel gevallen om dit certificaat. Meer informatie over de VRKI regeling vindt u in onderstaande brochures.

Toegangscontrolesystemen

Met een toegangscontrolesysteem bepaalt u wie, waar, wanneer toegang heeft in een gebouw, ruimte en/of terrein. Door controle te hebben op de aanwezigheid en toegangsbevoegdheid van personen kunt u uiteenlopende risico’s minimaliseren. Wij leveren, installeren en onderhouden kleine en grootschalige toegangscontrolesystemen. Desgewenst aangevuld met kentekenherkenning, aanwezigheids- en/of werktijdregistratie. De toegang kan geregeld worden met:

sleutelhangers in combinatie met hang- en sluitwerk

gepersonaliseerde proximitycards

multifunctionele cards (bijvoorbeeld Mifare)

smartphones

vingerafdrukken

kentekenherkenning

Het is ook mogelijk om uw toegangscontrolesysteem te integreren met uw gebouwbeheersysteem, SPC alarminstallatie, (video-)intercom of camerasysteem.

Onze speciale aandacht heeft het toe passen elektrische sluitsysteem. Dit moet zijn afgestemd op het aanwezige hang- en sluitwerk zodat een optimale inbraakwerendheid gegarandeerd blijft.

Wij leveren de kwalitatief hoogwaardige en zeer gebruiksvriendelijke toegangscontrolesystemen van DOM, Vanderbilt en Paxton.

Zorgdomotica

De zorgvraag stijgt en wordt individueler en complexer terwijl budgetten onder druk staan. Samen met Hertek bieden we unieke zorgoplossingen, zoals leefcirkels en toezichthoudende domotica, waarbij we samen met u werken aan belevingsgerichte zorg.

Maatwerk en mensenwerk

Zorgverlening is en blijft mensenwerk en maatwerk. Wij adviseren en implementeren klantgerichte zorgtechnologie en -domotica. Daarbij gaan we uit van uw zorgprocessen, doelgroepen en gebouw(en). Bij Schouten Techniekgroep vindt u gegarandeerd de best passende oplossing om uw zorgverlening te verbeteren en te vereenvoudigen. Uw cliënten, medewerkers en processen krijgen de maximale technische ondersteuning.

Sonevo, flexibel, open en merkonafhankelijk

Met Sonevo, het centrale IP-platform dat in verbinding staat met alle zorgdomotica, communicatiesystemen en aanverwante diensten binnen een zorgorganisatie, kunnen wij u voorzien van een toekomstgerichte oplossing.

Sonevo is uitermate geschikt voor ouderenzorg, gehandicaptenzorg, ziekenhuizen of psychiatrische opvang. Het multifunctionele Sonevo platform is flexibel inzetbaar, uiterst betrouwbaar en ondersteunt in iedere situatie het waken over de veiligheid, gezondheid en vrijheid van uw cliënten.

Sonevo is merkonafhankelijk en integreert naadloos met diverse systemen voor zorgalarmering, videomonitoring, sensoring, domotica en communicatie. Een koppeling met de meeste (IP)DECT, Voice over Wifi en (Private) GSM oplossingen is mogelijk. Het ondersteunt open protocol standaarden zoals SIP en beschikt over de laatste generatie toezichthoudende domotica.

Uw zorgmedewerkers hebben met de Sonevo App een veelzijdig communicatiemiddel in handen met alle benodigde informatie en functies. Sonevo faciliteert uw zorgorganisatie vanuit uw eigen locatie (on premise installatie) of vanuit een datacenter via een (private) cloud. Flexibiliteit en schaalbaarheid gegarandeerd!

Sonevo toepassingen

Sonevo biedt u ingenieuze functionaliteiten voor verpleegoproep, sociale alarmering, centrale nachtzorg, videomonitoring, dwaaldetectie en leefcirkels, toezichthoudende domotica, valpreventie, managementinformatie en leefstijlmonitoring, intercom en toegangscontrole en biodynamische verlichting.

Meldkamer

Een adequaat beveilings-, brandmeld- of camerasysteem valt of staat met een correcte doormelding naar een professioneel alarmopvolgingsbedrijf, brandweer en/of de politie. Een meldkamer waarop u kunt vertrouwen en die 24/7 beschikbaar is.

Alarm Meldnet

Schouten Techniekgroep werkt nauw samen met Alarm Meldnet. Deze gecertificeerde meldkamer biedt een volledige dienstverlening op gebied van Alarmverwerking, Camerabewaking, Track & Trace en Teleservice. Alarm Meldnet voldoet aan alle wettelijke bepalingen als het gaat om opleiding van medewerkers, alarmprocedures en huisvesting.

Live View: 24/7 uw pand in beeld

Met Live View zet u een aantal camera’s in om uw pand in de gaten te houden. De politie kan rechtstreeks meekijken met de camerabeelden en werkt samen met de particuliere meldkamer om de situatie te beoordelen.

Service, Beheer en Onderhoud

24/7 servicedesk

Voor een juiste werking van uw installaties is blijvende zorg vereist. Preventief onderhoud biedt de beste garantie voor een vlekkeloos functionerende installatie. Met een serviceovereenkomst bent u verzekerd van periodiek preventief onderhoud. In geval van een storing is onze servicedesk 24/7 voor u beschikbaar. Bij het ontwerpen en onderhouden van gebouwen en installaties is goede kennis van wet- en regelgeving van essentieel belang. Wij adviseren en begeleiden bij installatiekeuzes, het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen en het overleg met de lokale overheden in regio Den Haag.

Vragen of contact opnemen?

Heeft u vragen over één van onze specialisaties of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? We horen het graag.

Schouten Techniekgroep maakt het verschil.