088-3990099

KLIMAATTECHNIEK

Klimaattechniek: ventileren, verwarmen en koelen

Een goed klimaat is van groot belang voor een gezonde en prettige werk- en leefomgeving.

Schouten techniekgroep is expert op het gebied van zowel ventilatie– als verwarmings– en koelinstallaties en denkt van ontwerp tot beheer met u mee.

Besparing op uw energieverbruik heeft daarbij onze bijzondere aandacht. De toepassing van warmtepompen is niet voor niets een van onze specialiteiten.

Van warmtepomp tot zonneboiler

En waarom zou je zo’n warmtepomp inzetten? Dat is eenvoudig: een warmtepompsysteem verwarmt uw gebouw op een duurzame manier. Warmtepompen maken namelijk gebruik van warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Energiebronnen die altijd aanwezig èn voordelig zijn!

De inzet van een zonneboiler valt in dezelfde categorie. U kiest ermee voor energiebesparing, duurzaamheid en gebruiksgemak. U gebruikt zonnewarmte: de grootste alternatieve energiebron ter wereld. Deze warmte zou u bijvoorbeeld kunnen gebruiken om het kraanwater te verwarmen. Wij zijn namelijk ook gespecialiseerd in sanitaire installaties.

Ventilatietechniek

Een goede ventilatie is van groot belang voor een gezonde en prettige werk- en leefomgeving.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren, optimaliseren en onderhouden van mechanische ventilatiesystemen. Waaronder ook geavanceerde energiezuinige installaties met WTW-units, CO2 gestuurde ventilatie en balansventilatie. Benieuwd welk systeem past in uw werkomgeving? Bel voor een afspraak

Verwarmingstechniek

De wensen en eisen die worden gesteld aan verwarmingsinstallaties zijn niet voor iedereen hetzelfde. Bedrijven en instellingen hechten meestal waarde aan het juiste klimaat. Terwijl voor particulieren met name geldt dat een comfortabele leefomgeving in balans moet zijn met het energieverbruik. De verwarmingsinstallatie, vaak in combinatie met andere werktuigbouwkundige installaties, maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

Specialist verwarmingstechniek

Schouten Techniekgroep heeft alle kennis paraat om verwarmingsinstallaties op een verantwoorde en efficiënte wijze te integreren in een totaalproject. Dit kan in samenwerking met derden, maar ook als onderdeel van een compleet project dat in eigen beheer door onze vakmensen wordt uitgevoerd. Wij stemmen ons advies af op uw wensen en omstandigheden, zodat u het werk- of leefklimaat krijgt dat precies bij u past.

Wij leveren:

CV Techniek traditioneel (Gas/Olie gestookt)

Warmtepomp (lucht-/aardwarmte)

Koeltechniek

Particulieren en bedrijven maken meer en meer gebruik van airconditioning. Deze koelsystemen vereisen een nauwkeurige inbouw en een efficiënte afstemming met andere installaties. Als het gaat om nieuwbouw of renovatieprojecten, worden wij bij voorkeur in een vroeg stadium betrokken bij de engineering van het systeem. Zo kunnen wij goed inschatten en bepalen welke voorzieningen er nodig zijn om airconditioning aan te leggen. Groot voordeel daarvan is, dat het project effectiever verloopt en daardoor kostenbesparend.

Ook in bestaande woningen en kantoren is het mogelijk nieuw aircosystemen te plaatsen. Schouten Techniekgroep heeft de juiste kennis in huis om deze systemen op de juiste wijze te installeren. De vraag naar meer koelcomfort in de zomer kunnen wij dan ook zeker invullen.

Gebouwbeheersystemen

Met een gebouwbeheersysteem van Schouten Techniekgroep bent u altijd verzekerd van een prettig en gezond binnenklimaat.

Wij bewaken uw installaties op afstand en zijn daarbij in staat een afwijking van de installatie direct in behandeling te nemen zodat u altijd bent verzekerd van het juiste comfort. Onze gebouwbeheersystemen communiceren met andere gebouwgebonden systemen voor optimale efficiency en zo laag mogelijk energiegebruik.

Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met de gebouwbeheersystemen van o.a. Priva en Siemens en houden zich continu op de hoogte van de laatste installatietechnische concepten en steeds wijzigende regelgeving.

Wilt u zich ook verzekeren van een optimaal klimaat? Wij geven u graag een deskundig advies!

Service, Beheer en Onderhoud

24/7 servicedesk

Voor een juiste werking van uw installaties is blijvende zorg vereist. Preventief onderhoud biedt de beste garantie voor een vlekkeloos functionerende installatie. Met een serviceovereenkomst bent u verzekerd van periodiek preventief onderhoud. In geval van een storing is onze servicedesk 24/7 voor u beschikbaar. Bij het ontwerpen en onderhouden van gebouwen en installaties is goede kennis van wet- en regelgeving van essentieel belang. Wij adviseren en begeleiden bij installatiekeuzes, het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen en het overleg met de lokale overheden in regio Den Haag.

Vragen of contact opnemen?

Heeft u vragen over één van onze specialisaties of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? We horen het graag.

Schouten Techniekgroep maakt het verschil.