088-3990099

Minister Dijkgraaf en minister Wiersma op bezoek bij Schouten Techniekgroep

Vrijdag 18 november 2022, de Dag van de Ondernemer. Een bijzondere dag voor Schouten Techniekgroep. Zowel Minister Dijkgraaf als Minister Wiersma waren vandaag te gast. Naast de onderwijsministers was ook Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, aanwezig.

Opleiden, ontwikkelen en verduurzamen

Na een eerste kennismaking werd er gesproken over belangrijke thema’s zoals verduurzamen, ondernemen, de hedendaagse uitdagingen in de branche en het enthousiasmeren en opleiden van de nieuwe generatie. Het mbo-onderwijs, motiveren van zij-instromers en doorstroom stimuleren is hierin van groot belang. Nederland kan niet zonder deze nieuwe generatie vakmensen.

Jonge mensen in de techniek 

Na de eerste kennismaking was het de beurt aan de jonge generatie van Schouten Techniekgroep. Teun (20) loste, in de speciale oefenruimte, ter plekke een storing in de elektrotechniek op. En Sem (19), nog in opleiding, gaf uitleg over de werking en het belang van warmtepompen. De ministers luisterden aandachtig naar onze enthousiaste vakmensen.

Minister Dijkgraaf was zeer positief: “Door dit soort momenten word ik heel enthousiast over de toekomst. Jullie pakken de uitdagingen in Nederland aan. En ik vind het mooi om hier de jonge studenten te zien die dit kunnen en gaan doen. Jullie zijn de echte ambassadeurs.”

De techniek staat nooit stil  

Werken met je handen, problemen oplossen voor mensen en een bijdrage leveren aan het klimaat: dat maakt werken in de techniek zo leuk. En wat ook mooi is: je raakt nooit uitgeleerd. De techniek staat nooit stil. Denk alleen al aan de ontwikkelingen in zonnepanelen, elektrische auto’s en warmtepompen. Daarom krijg je bij Schouten Techniekgroep de ruimte om te groeien, te ontwikkelen en te leren

Uitdagingen in de branche 

Tot slot kwamen de uitdagingen in de branche aan bod. Hoe gaan we om met de energietransitie, hoe zorgen we dat materialen op tijd geleverd worden en hoe zorgen we dat het tekort aan échte vakmensen wordt opgelost? Kortom: een bijzonder waardevolle ochtend waarin kennis en ideeën werden uitgewisseld tussen ondernemers, leerlingen, stagiaires, de Ministers en andere betrokkene.

Jan van de Berg, directeur Schouten Techniekgroep vertelt: “Juist omdat wij sterk inzetten op verduurzamen, jong talent een kans geven en opleiden zijn wij geselecteerd door MKB-Nederland. Ik ben ontzettend trots dat we dit met ons team georganiseerd hebben. Door deze bijeenkomst zetten we onze branche nog beter op de kaart. Dat er maar veel jonge mensen enthousiast mogen worden om in de techniek te werken. Bij ons zijn ze van harte welkom.”

MKB-Nederland 

De Dag van de Ondernemer wordt georganiseerd vanuit MKB-Nederland. Zij vinden dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Het is een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Zo ook vandaag, bij Schouten Techniekgroep.

Schouten Techniekgroep maakt het verschil.