088-3990099

ELEKTROTECHNIEK

Allround elektrotechniek

Schouten Techniekgroep is al vanaf 1945 een complete dienstverlener op het gebied van elektrotechniek.

We realiseren complete licht- en krachtinstallaties en zijn in dat proces van begin tot eind inzetbaar: advies, ontwerp, installatie, onderhoud en inspectie. We zijn van alle elektrotechnische markten thuis.

Duurzame energie, techniek & automatisering

Om tijd en energie te besparen is het handig om zaken als verwarmen, koelen, ventileren en het inschakelen van verlichting en zonwering zo eenvoudig mogelijk te regelen. Het liefst met één muisklik. Dat doen we door het toepassen van gebouwautomatisering. Wij bieden duurzame en innovatieve totaaloplossingen op het gebied van elektrotechniek die zijn afgestemd op uw specifieke wensen, omgevingsfactoren en wettelijke voorschriften.

We helpen u de energiekosten zo laag mogelijk te houden, bijvoorbeeld door het opstellen van een energieplan voor uw gebouw of woonhuis of het installeren van zonnepanelen.

Oplossingen voor (nood-) verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het woon- of werkgenot in een ruimte. Licht geeft sfeer en zorgt voor een goede balans in de onderlinge ruimtes. Door slim om te gaan met verlichting en gebruik te maken van duurzame oplossingen, dringt u bovendien het energieverbruik terug. Schouten Techniekgroep geeft gericht lichtadvies en maakt gebruik van speciale lichtberekeningsprogrammatuur.

Ook voor noodverlichting bent u bij ons aan het goede adres. Schouten Techniekgroep is op de hoogte van recente wet- en regelgeving op dit gebied en is u graag van dienst bij het opstellen en uitwerken van een noodverlichtingsplan.

Inspectie, inductie en veiligheid

Het is van het grootste belang dat elektrotechnische oplossingen naar behoren (blijven) werken. Het begint bij de infrastructuur; het veilig aanbrengen van het totale netwerk van IT-systemen met onze gecertificeerde koper- en glasvezelbekabelingsystemen. Wij dragen zorg voor periodieke keuring en inspectie van uw elektrische installatie en apparatuur. Eén van de bedreigingen van de veiligheid is brand of schade aan apparatuur door blikseminslag. Gelukkig is Schouten Techniekgroep gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van bliksemafleiderinstallaties.

Elektrische installaties

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1945 realiseert Schouten Techniekgroep complete licht- en krachtinstallaties in de ruimste zin van het woord. Wij zijn gespecialiseerd in zowel nieuwbouwprojecten als de renovatie van bestaande installaties. Door onze jarenlange ervaring en goed opgeleide specialisten zijn wij van ontwerp tot uitvoering een volledige partner in het bouwproces.


Bij het ontwerp houden wij rekening met de huidige en toekomstige behoeften van de gebruiker. Met name betrouwbaarheid, veiligheid en energieverbruik zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Inspectie en veiligheidskeuringen

Ook voor elektrotechnisch beheer en onderhoud bent u bij Schouten Techniekgroep aan het juiste adres. Periodieke keuring en inspectie van uw elektrische installatie en apparatuur conform NEN 1010 verzorgen wij in eigen beheer.

Verlichting

Met de juiste verlichting haalt u het optimale uit uw kantoor, zorginstelling of woonhuis. Het geeft sfeer en het zorgt voor een goede balans in de onderlinge ruimtes zodat het er prettig wonen of werken is. Door slim om te gaan met verlichting en gebruik te maken van duurzame oplossingen, dringt u bovendien het energieverbruik terug.


Lichtadvies

Voor iedere situatie stellen wij een lichtadvies op maat samen, wij maken daarbij o.a. gebruik van speciale lichtberekeningsprogrammatuur. Voor bestaande situaties kunnen wij door middel van een lichtmeting bepalen of de juiste verlichting aanwezig is.

Interact-pro

Nu steeds meer producten worden gekoppeld aan het internet, worden deze alsmaar slimmer. Dit geeft de gebruiker meer flexibiliteit, bespaart extra kosten en biedt meer comfort. Baal je nog wel eens als een film bij de videotheek is uitgeleend? Sta je nog vaak in de rij bij een warenhuis? De ontwikkelingen gaan erg snel… Maar let op, met licht is dat niet anders.


Nu LED-verlichting de standaard is geworden, kunnen we u met slimme verlichting een veel betere beleving aanbieden.

Noodverlichting

De noodverlichting in uw kantoor- of bedrijfspand dient aan meerdere wettelijke bepalingen en normen te voldoen, vastgelegd in het Bouwbesluit, Gebruiksbesluit en de Arbowet. Schouten Techniekgroep is op de hoogte van recente wet- en regelgeving op dit gebied en is u graag van dienst bij het opstellen en uitwerken van een noodverlichtingsplan.

Woning- en gebouwautomatisering

Om tijd en energie te besparen, is het handig om zaken als verwarmen, koelen, ventileren en het inschakelen van verlichting en zonwering zo eenvoudig mogelijk te regelen. Het liefst met één muisklik. Per ruimte, verdieping of voor het hele pand. Door het toepassen van gebouwautomatisering, kiest u voor een efficiënt gebruik van al uw systemen met een hoog comfort als uitgangspunt.


Wij beschikken over uitgebreide kennis van de technische oplossingen die met gebouwautomatisering mogelijk zijn en beschikbare producten en verschillende mogelijkheden met betrekking tot de deelvelden van domotica, zoals zorg, communicatie, multimedia, beveiliging, energiebesparing en visualisatie.

Netwerkbekabeling

De infrastructuur in uw bedrijf of organisatie omvat het totale netwerk van IT-systemen. Hardware, software, maar ook telefonie en internetverbindingen. Vanzelfsprekend moet dit goed geregeld zijn en wilt u in alle gevallen kunnen vertrouwen op een solide en veilige infrastructuur.


Schouten Techniekgroep adviseert u graag over de mogelijkheden voor installatie en onderhoud. Wij ontwerpen en installeren gecertificeerde koper- en glasvezelbekabelingsystemen voor kantoorgebouwen en terreinen.

Muziek- en omroepinstallaties

Voor zowel kleine als middelgrote locaties, bouwen wij geluidsinstallaties afgestemd op de toepassing en specifieke situaties. U kunt daarbij denken aan eenvoudige muziek- en omroepsystemen. Maar ook uitgebreide configuraties met meerdere adresseerbare zones en lestijdsignalering behoren tot de mogelijkheden.


Voor locaties in de buitenlucht waarbij het weer een rol speelt, leveren wij vochtbestendige luidsprekers. Wij geven graag advies afgestemd op uw specifieke wensen.

Service, Beheer en Onderhoud

24/7 servicedesk

Voor een juiste werking van uw installaties is blijvende zorg vereist. Preventief onderhoud biedt de beste garantie voor een vlekkeloos functionerende installatie. Met een serviceovereenkomst bent u verzekerd van periodiek preventief onderhoud. In geval van een storing is onze servicedesk 24/7 voor u beschikbaar. Bij het ontwerpen en onderhouden van gebouwen en installaties is goede kennis van wet- en regelgeving van essentieel belang. Wij adviseren en begeleiden bij installatiekeuzes, het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen en het overleg met de lokale overheden in regio Den Haag.

Vragen of contact opnemen?

Heeft u vragen over één van onze specialisaties of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? We horen het graag.

Schouten Techniekgroep maakt het verschil.