088-3990099

HISTORIE

Historie

Van oorsprong is Schouten Techniekgroep een familiebedrijf met herkenbare eigenschappen zoals betrokkenheid, betrouwbaarheid en een gedegen langetermijnvisie. Deze kenmerken zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar in de hele organisatie en worden gewaardeerd door onze klanten.

Schouten Techniekgroep is opgericht in 1945 door W.G. Schouten (senior) onder de naam Electro-Technisch Installatiebedrijf W.G. Schouten en Zoon. In 2001 werd het bedrijf overgenomen door Timo van Dorp van J.P. Schouten (junior). Van Dorp is sinds 1990 als ‘derde generatie’ werkzaam in het bedrijf. In 2006 werd de bedrijfsnaam gewijzigd naar Schouten Electrotechniek.

In 2010 verhuisde het bedrijf van de Cort van der Lindenstraat 4 in Rijswijk naar de huidige locatie aan de Koperslager 17 in Nootdorp.

Om een zo breed mogelijk dienstenpakket te bieden is in 2012 een fusie aangegaan met een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf Beveiligingstechniek Van Rossum. In dat jaar zijn ook Jan van den Berg en Hans van Rossum mede-eigenaar geworden. Hiermee is veel kennis en ervaring binnengehaald op het gebied van klimaattechniek, beveiliging en domotica. Vanwege uitbreiding van de disciplines is in 2012 ook de bedrijfsnaam gewijzigd naar Schouten Techniekgroep.

In 2020 is een 2e vestiging aan de Laan van Ambacht 16 in Nootdorp, en in 2021 is een 3e vestiging aan de Koperslager 24 in gebruik genomen.

Schouten Techniekgroep maakt het verschil.